top of page
B9751054 ljusare.jpg

Designer Carina Johansson

När Carina följde med en vän till en keramikkurs för första gången var det mest som sällskap. Sen blev det flera kurser till och en utbildning inom keramikens värld. 2012 sa hon upp sig och startade sin produktion av handgjort stengods, nu har hon en studio i en gammal charmig industrilokal med slitet betonggolv, stora vackra fönster med järnspröjs.

Utanför fönstret lyser vildvinet vackert i höstglödande färger, innanför skapar Carina sina serier av stengodsserviser i jordiga toner med en flört till asiatiska nyanser. Tillsammans med hennes kunder väljer de en form och kulör som ska passa till restaurangens måltider och miljö.

 

Jag har ett showroom med flera olika prover på vad jag gjort och där kan kunden välja eller få inspiration, säger Carina. När jag samlat på mig lite för mycket öppnar jag upp studion och har lagerrensning.

Carinas stengods klarar diskmaskin, micro och ugn, vilket är ett krav för att klara restaurangernas hårda slitage och hennes unika, handgjorda keramik finns endast i limiterad upplaga. Större upplagor och serier tas fram tillsammans med en svensk producent.

När tid och lust finns gör jag även skulpturer, berättar Carina, då vill jag gärna att de även ska ha en funktion, till exempel krokar att hänga smycken eller nycklar på eller en hemlig gömma, så du kan använda skulpturen också, inte bara titta på. Konst att njuta & bruka!

bottom of page